21 Eylül 2016 Çarşamba

GİRİŞİMCİNİN EL KİTABI

Bu dünyada hiç kimse var olan dünya düzeninden memnun değildir. Bunun içinde dünyada var olan her insanın içerisinde dünyayı değiştirme isteği vardır. Ancak insanlar, bu isteklerini gerçekleştirecek mücadele gücünü bir türlü kendilerinde bulamıyorlar. Bu gücü yüreğinde hissetmeyen insanlarda çabuk yılgınlık göstermekte ve var olan dünya düzenine boyun eğmektedir. Steve Blank Bobdorf, Girişimcinin El Kitabıeserinde insanların dünyayı değiştirecek gücü yüreklerinde hissedememesinin nedenini birilerinin çıkarlarına hizmet eden eğitim sistemine, aile içerisindeki itaatkar yapılanmaya ve risk almayı desteklemeyen iş dünyasına bağlamaktadır. Yazara göre bütün bunlar bir araya gelerek insanların içlerindeki yaratıcılık duygusunu yok etmekte ve onları, bir koyun gibi itaatkar varlıklar haline getirmektedir.
            İnsanlar, çocukluk ve gençlik dönemlerinde gerek aile içerisinde gerekse eğitim kurumlarında bireysel özgürlükleri destekleyen eğitim anlayışı içerisinde yetiştirilmediği için sıradan insanlar olarak güdülmeye alışmış, ellerine özgürlüklerini versen ne yapacağını bile bilemeyecek sadece nefes alan varlıklar ortaya çıkıyor. Steve Blank Bobdorf, Girişimcinin El Kitabı eserinde insanlar, çocukluklarından başlayarak yetişkinlik dönemlerine kadar girişimci ve özgür bir ruhla yetiştirilmedikleri için yaşamlarında değer ve fark yaratacak işler yerine yeknesak ve sıradan işlerle uğraşmak zorunda bırakılıyorlar. Yazarın, bu eserini insanların içlerinde hep var olan ama bir türlü haykıramadıkları bir çığlık olarak düşünebilirsiniz. Bu eseri okuyan her okur, içinde arzuladığı yaşama kavuşabilmek için bir arayış içerisine girecektir.
            Günümüzde girişimci faaliyetlerde bulunmak geçmişe göre çok daha basittir. Ancak girişimde bulunduğunuz alanda devamlılık sağlayabilmek ise öyle göründüğü kadar kolay değildir. Bunun için gerektiği zaman risk almalı ve cesur adımlar atabilmelisiniz. Steve Blank Bobdorf, Girişimcinin El Kitabı eserinin içeriğinde yer alan bilgileri kendinize yol arkadaşı yaparsanız, girişimde bulunduğunuz alanda başarılı olmak için ne zaman ne yapmanız gerektiğini daha iyi görürsünüz. Yazar, bu eserini dört farklı kısım üzerinde temellendirmiştir. Başlangıç kısmında müşteri geliştirme metodolojisi yer alırken müşteriyle geliştirme manifestosu ile son bulmaktadır.
            Steve Blank Bobdorf, 1953 yılında Amerika’da dünyaya gelmiştir. Yazar, akademisyen ve girişimcidir. Müşteri geliştirme metodolojisi üzerine kendisini geliştirmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder